Karl is een tijdje geleden toegetreden tot het Business IT-team van Tracs Systems.
Als System Engineer ondersteunt hij onze klanten in hun IT-avontuur.

Waarom koos je voor Tracs Systems?

Ik was in het verleden al in aanraking gekomen met een paar collega’s van Tracs Systems en uit die contacten bleek dat er een professionele maar toch plezante en enthousiaste werksfeer heerste.
Van bij het eerst verkennend sollicitatiegesprek bleek al snel dat men een no nonsence mentaliteit hanteert waarbij ook het management weet waarover het praat en op de hoogte is van de technische kant van het werk waardoor de communicatie heel vlot verloopt.
Ik had ook meteen het gevoel om in een solide onderneming terecht te komen die al menige jaren professioneel uitgebouwd is en waar afspraken correct kunnen gemaakt worden.
Voor mijn start mocht ik al eens mee op teambuilding uitje. Daar bleken mijn collega’s allemaal toffe kerels die direct enthousiast waren om mij uitleg te geven.

Hoe ziet jouw dag er uit?

Van meet af aan mocht ik bij diverse klanten meewerken om een zeer divers takenpakket uit te voeren. Het gaat over heel diverse zaken: soms de kleine helpdesk maar ook servers installeren, mailservers migreren, VMware installeren, disaster recovery site opzetten met veeam enz…

Bijhorend is natuurlijk de communicatie met de klant van groot belang waarbij je ook met alle geledingen van de klant in contact komt.

Gezien ik supporter ben van klant KRC Genk is het ook leuk om tijdens de wedstrijd af en toe eens van dienst te zijn zodat ik daar het nuttige aan het aangename kan koppelen.

Wat maakt werken bij Tracs Systems zo leuk?

Van in het prille begin krijg je meteen veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden waardoor je snel in het team opgenomen wordt.
Indien je hulp nodig hebt, zijn de collega’s steeds bereid om je bij te staan

Er is een directe wekelijkse opvolging van de status van al je cases waarbij je eventueel ondersteund wordt bij zaken waar je een beetje vast zit. Hierdoor heeft het management ook een duidelijk beeld van waar je mee bezig bent en wordt de werklast ook correct ingeschat.
Ook positieve feedback wordt gegeven en dat werkt altijd motiverend.

Buiten het werk zijn er ook activiteiten om het contact met de collega’s optimaal te houden: etentje, paaseieren rapen met de kinderen, airsoft, enz.. En mijn persoonlijke favoriet: ’s middags spreken we al eens af om samen iets (al dan niet gezond) te eten.