Tracs Systems NV

Bibliotheek Siegburg

Sinds 2018 doen we met de bibliotheek van Siegburg beroep op de verschillende softwareoplossingen van Tracs Systems. Het doel van de bibliotheek was om het gehele technische aanbod, indien mogelijk, te laten beheren door één bedrijf, om de organisatie en coördinatie zo efficiënt mogelijk te houden. Tracs Systems biedt verschillende modules aan die aansluiten bij de eisen van de bibliotheek.

De bibliotheek gebruikt Time Tracs om de pc-werkplaatsen te beheren. Het is een administratie- en reserveringssoftware waarmee de pc-omgeving eenvoudig kan worden beheerd.
Geregistreerde klanten en gasten kunnen ook gebruik maken van het pc-aanbod. De pc-ruimtes kunnen door de gebruiker zelf worden gereserveerd of door het personeel met behulp van een klantenkaart of gastenkaart. Het print- en kopieerstation kan ook worden geactiveerd via de klantenkaart of het gastenticket. Voor het einde van een pc-sessie wordt de gebruiker tijdig geïnformeerd. Na het einde van de sessie wordt de pc opnieuw geïnitialiseerd zodat er geen sessiegegevens worden opgeslagen.
De statistiekmodule maakt een duidelijke evaluatie mogelijk van het gebruik van openbare werkplekken en de print- en kopieerprocessen. Over het algemeen spreekt de toepassing voor zich, zowel voor klanten als voor personeel.

Naast de bovengenoemde software gebruikt de bibliotheek Pay Tracs om inkomsten uit bibliotheekgelden en winkelverkopen te beheren. Bij de aanschaf van de betaalautomaat koos de bibliotheek voor een wandmodel van Tracs Systems. Met de machine kunnen alle bibliotheekkosten worden betaald en kan de klantenkaart worden opgeladen met tegoed voor printen en kopiëren. Tegelijkertijd kunnen gasten bij de automaten gastentickets kopen voor het gebruik van de pc-werkplekken en het print- en kopieerstation. In de winkel kunnen alle bezoekers de daar aangeboden artikelen selecteren en afrekenen. De automaat biedt contante en EC-betalingen. De bediening van de machine is gemakkelijk voor personeel en klanten.

Sinds halverwege het jaar maakt de bibliotheek gebruik van de interface naar de gemeentelijke financiële software Axians Infoma, die samen met Tracs Systems succesvol is ontwikkeld. Deze interface maakt een geautomatiseerde evaluatie van de incasso’s mogelijk met directe toewijzing van de inkomsten aan de gedefinieerde grootboekrekeningen.

Bij technische problemen is Tracs support snel en betrouwbaar te bereiken.
De bibliotheek is zeer tevreden over de gebruikte software en de ondersteuning van Tracs.

Producten

2023-03-15T10:40:04+01:00
Go to Top